Jouw expert in professionele telecommunicatie

Hoe kun je Microsoft Teams als telefooncentrale gebruiken?

vrouw met laptop en telefoon

Microsoft Teams van Office 365, een leider op het gebied van samenwerkingstools, biedt een krachtige communicatie-oplossing voor bedrijven, die veel verder gaat dan alleen chatten en vergaderen. Wist je dat je Microsoft Teams ook als volwaardige telefooncentrale kunt gebruiken? In dit artikel leggen we je graag uit hoe je Microsoft Teams integreert met VoIP-telefonie en welke voordelen dit biedt voor jouw bedrijf.

Naadloze integratie met VoIP-telefonie

Microsoft Teams kan naadloos worden gekoppeld aan VoIP-telefonie, waardoor zakelijk bellen vanuit de vertrouwde Teams-omgeving mogelijk wordt. Deze integratie zorgt ervoor dat je geen extra software of hardware nodig hebt om te beginnen. Of je nu op kantoor werkt, thuis, of onderweg bent; zolang je toegang hebt tot de Teams-app op je pc, laptop, mobiel, of zelfs een vast toestel, ben je bereikbaar en kun je zakelijke gesprekken voeren.

De voordelen van bellen via Microsoft Teams

  • Onbeperkt zakelijk bellen en gebeld worden: Met Teams als je interne telefooncentrale, hebben je medewerkers de vrijheid om onbeperkt te bellen en gebeld te worden binnen je bedrijf en daarbuiten. Dit zorgt voor een naadloze communicatie met klanten, leveranciers en collega’s, ongeacht van welke locatie er gewerkt wordt.
  • Inzicht in de gespreksstatus van collega’s: Een van de grootste voordelen van het gebruiken van Teams voor telefonie is het vermogen om de beschikbaarheid van je collega’s in real-time te zien. Dit helpt bij het efficiënt plannen van oproepen en vergaderingen.
  • Efficiënt doorverbinden: Het doorverbinden van gesprekken naar collega’s is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met slechts een paar klikken kun je een beller doorverbinden naar de juiste persoon binnen je onderneming, zonder dat de beller opnieuw hoeft te bellen of door een complex menu hoeft te navigeren.
  • Toegankelijkheid op alle apparaten: Of je nu een pc, laptop, mobiel, of vast toestel gebruikt, bellen via Teams is mogelijk op elk apparaat. Dit zorgt voor een uniforme ervaring, ongeacht je locatie of het apparaat dat je gebruikt.
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: Microsoft Teams is ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Het is makkelijk om gebruikers toe te voegen of te verwijderen, wat de oplossing ideaal maakt voor bedrijven die groeien of schommelingen ervaren in hun personeelsbestand.

Hoe integreer je Microsoft Teams in je bedrijf?

Het instellen van Microsoft Teams als je telefooncentrale begint met het kiezen van de juiste VoIP-provider die integratie met Teams ondersteunt. Zodra de integratie is voltooid, kunnen gebruikers direct vanuit Teams bellen en gebeld worden, gebruikmakend van hun bestaande telefoonnummers. Training voor je team kan ook nuttig zijn om ervoor te zorgen dat iedereen de nieuwe functies en voordelen optimaal kan benutten. Wil je meer weten over VoIP-telefonie en de mogelijkheden? Klik dan hier!

Genieten van de voordelen van zakelijke cloud-telefonie met Teams

Microsoft Teams als telefooncentrale gebruiken biedt een veelheid aan voordelen, van verbeterde bereikbaarheid en efficiëntie tot kostenbesparing en betere samenwerking. Door de integratie met VoIP-telefonie, maakt Teams zakelijk communiceren eenvoudiger en flexibeler dan ooit tevoren. Ben je klaar om je communicatie naar een hoger niveau te tillen? Overweeg dan vandaag nog de overstap naar Microsoft Teams als je telefooncentrale. 

Wil je meer advies over hoe jij Microsoft Teams kunt inzetten in je bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op! Sonal staat je graag bij.

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment