Jouw expert in professionele telecommunicatie

Hoe kun je walkietalkies en portofoons gebruiken in je bedrijf?

Wanneer je werkt met één of meerdere magazijnen, over een grote productiesite beschikt met verschillende gebouwen of bijvoorbeeld een winkel uitbaat, kan het belangrijk zijn om snel het juiste bericht bij de juiste personen te krijgen, zonder dat je hiervoor hoeft te mailen of te bellen. Walkietalkies en portofoons maken dit mogelijk. Maar wat is het verschil tussen een walkietalkie en een portofoon? En welk toestel past het best bij je bedrijf? In dit artikel vertellen we je er graag alles over!

Wat zijn walkie talkies en portofoons?

Walkietalkies en portofoons zijn draagbare toestellen die het makkelijk maken om bepaalde communicatie op afstand, tussen twee of meerdere personen, te zenden en te ontvangen. Het grote voordeel van deze systemen? Je kunt gerichte berichten overbrengen zonder vertraging in de werkzaamheden te veroorzaken én zonder hoge kosten te hoeven maken.

In heel wat sectoren – denk aan: magazijnen, grote productiesites, maar ook winkels – zijn walkie talkies en portofoons dan ook ingeburgerd en worden ze – ja, zelfs met de komst van de smartphone – nog regelmatig gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een portofoon of walkietalkie ten opzichte van een gsm?

Snelle communicatie is ongetwijfeld één van de grootste voordelen. Eén druk op de knop volstaat om een bericht te sturen. Je hebt geen nummers nodig die eerst moeten worden opgezocht of van buiten geleerd moeten worden om de ontvanger te kunnen bereiken.

Er is geen communicatiekost. Via een walkietalkie of portofoon geniet je immers een directe communicatie op je eigen exclusieve frequentie, zonder gebruik te maken van een operatornetwerk.

Wat is het verschil tussen een portofoon en een walkietalkie?

Beide systemen worden vaak in één adem uitgesproken, terwijl er toch een groot verschil bestaat.

Zo zijn walkietalkies bijvoorbeeld perfect geschikt voor radiocommunicatie over korte afstanden en kunnen ze vrij gebruikt worden, zowel in professionele als private context. Een portofoon daarentegen heeft doorgaans een groter bereik waar een zendvergunning voor nodig is. 

Daarnaast zijn walkietalkies over het algemeen een stuk goedkoper dan portofoons en zijn ze dus voor meer bedrijven een haalbare optie.

Hoe bepaal je welk communicatietoestel het beste bij je past?

Bepaal allereerst hoeveel je wil investeren in deze technologie, wat je verwacht van je toestel en over welk bereik de toestellen moeten kunnen communiceren. Deze vragen zullen een antwoord bieden op welk toestel je het beste zou kunnen gebruiken voor jouw bedrijfsactiviteiten.

Hoe gebruik je walkietalkies of portofoons in je bedrijf?

Overweeg om samen te werken met een betrouwbare partner voor de implementatie van walkietalkies of portofoons in je bedrijf. Bij Sonal gaan we graag met je rond de tafel zitten en stellen we alles in het werk om je de beste oplossingen aan te bieden. Zo kunnen we de professionele radiocommunicatie binnen je bedrijf helemaal op punt stellen.

Meer weten over onze radiocommunicatie oplossingen? Bekijk deze pagina of lees dit artikel. 

Wil je meer advies over hoe je walkietalkies of portofoons kunt inzetten in je bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op! Sonal staat je graag bij.

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment