Jouw expert in professionele telecommunicatie

Wat zijn de voordelen van het verbinden van jouw telefonie-, ERP- en CRM-systemen? Een handig overzicht!

Het integreren van jouw telefoniesysteem met je CRM, ERP, Microsoft Teams, of boekhoudsoftware is niet alleen een slimme zet, het is essentieel voor het leveren van ongeëvenaarde klantervaringen. Maar wat maakt de integratie van jouw cloud-telefooncentrale met deze systemen zo waardevol? En welke voordelen kan je verwachten wanneer je deze technologische samensmelting omarmt? In dit artikel lees je er alles over!

1. Creëer superieure klantervaringen

Vandaag de dag zijn uitmuntende support- en contactmogelijkheden onmisbaar. Je maakt misschien al gebruik van telefonie, e-mail, en zelfs WhatsApp, maar heb je al gedacht aan live webchats of chatbots? Door deze communicatiemiddelen te integreren met jouw CRM en ERP systemen, wordt het beheren van klantgegevens niet alleen eenvoudiger, je verhoogt ook aanzienlijk je vermogen om op maat gemaakte ervaringen te bieden.

Dergelijke systemen zorgen ervoor dat wanneer een klant belt, zijn gegevens direct zichtbaar en aanpasbaar zijn. Zo kan je de ervaring van de klant aanzienlijk personaliseren. Door ook jouw ERP-systeem te koppelen, krijg je ook meteen inzicht in de laatste bestellingen van de klant, wat de service nog verder verbetert.

2. Verhoog je productiviteit

Door verschillende systemen te koppelen, vermijd je met meerdere losstaande systemen te werken. Dit verhoogt de efficiëntie uiteraard aanzienlijk, waardoor je meer werk kunt verzetten in minder tijd. Administratieve processen worden vereenvoudigd of zelfs geëlimineerd, wat dubbel werk en het herhaaldelijk stellen van dezelfde vragen vermindert.

Een volledige integratie biedt ook de mogelijkheid voor grondige analyse. Hoeveel tijd besteed je aan een klant? Hoe vaak neemt een klant contact op en waarover? Deze inzichten zijn cruciaal om je klantenservice te verbeteren en waar nodig bij te sturen.

3. Zorg voor naadloze integratie tussen telefonie en CRM

Met onze SonalCloud telefonie (powered by 3CX), is de integratie met CRM-, ERP-, of boekhoudsystemen een fluitje van een cent. Standaard integraties met populaire CRM-systemen zoals Microsoft Dynamics 365, Salesforce, Zendesk, Freshdesk, en HubSpot zijn direct beschikbaar.

Indien er geen standaard integratie ter beschikking is, kan Sonal eenvoudig een template maken om jouw CRM te integreren met behulp van de CRM integratiewizard.

4. Wat zijn de voordelen van integratie met CRM-systemen voor Sonal-gebruikers?

  • Contactsynchronisatie in jouw CRM-systeem: wanneer jouw SonalCloud telefoniesysteem een inkomend gesprek ontvangt, wordt de naam van de klant meteen opgezocht in het CRM-systeem om de ID van de beller te matchen met die van de klant.
  • Call pop-ups: je klantrecord popt op wanneer je een inkomend gesprek ontvangt.
  • Click to call: rechtstreeks gesprekken starten vanuit CRM-systeem via SonalCloud telefonie.
  • Call en chat journals: gemaakte gesprekken en chats worden geregistreerd in het CRM-systeem.

Conclusie

Het verbinden van jouw telefonie-, ERP-, en CRM-systemen brengt heel wat voordelen met zich mee. Door deze technologische integratie, versterk je de basis van je klantenservice en kan je jouw interne werkprocessen aanzienlijk verbeteren.

Je verhoogt dus niet alleen de productiviteit van je bedrijf door het elimineren van dubbel werk en het vereenvoudigen van administratieve processen, maar je krijgt ook diepgaand inzicht in klantinteracties die helpen bij het zorgen voor een gepersonaliseerde aanpak. 

Wil je aan de slag met een integratie die al jouw systemen naadloos met elkaar verbindt? Sonal staat klaar om je te begeleiden! Of het nu gaat om boekhoudpakketten, verzekeringspakketten, leadbeheer, ticketing, of jouw eigen CRM-tools, wij analyseren welke systemen je gebruikt en hoe we deze kunnen integreren! 

Geïnteresseerd in een op maat gemaakt, geïntegreerd telefoniesysteem of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment