Jouw expert in professionele telecommunicatie

Efficiëntere telecommunicatie bij Imtech dankzij VoIP (Avaya Ipoffice)!

Laptop met headset

 Design, installatie en onderhoud van multi-technische installaties voor gebouwen en industrieën in verschillende sectoren –  het takenpakket van Imtech is divers te noemen! Hun telefoniesysteem had een grondige update nodig en Sonal voorzag hen graag van VoIP telefonie op maat, waardoor Imtech nu nog efficiënter aan de slag kan.

Telefonie op maat in jouw bedrijf? Contacteer Sonal!

Van verouderde telefonie naar een nieuwe oplossing

“We kampten al een tijdje met een verouderde centrale”, vertelt Marc Segebarth ons. Hij is IT System Engineer bij Imtech.  “Doordat die centrale zo verouderd was, waren sommige stukken ervan zelfs niet eens meer beschikbaar. Stel dus dat we een probleem zouden hebben met onze telefooncentrale, dan konden we niet eens snel de juiste stukken vervangen.”

Volgens Marc drong een gemoderniseerde telefoon oplossing voor Imtech zich dus dringend aan.

“Een telefoniesysteem vervang je niet zomaar. Stel dat we in panne waren gevallen met het onze, dan zouden we veel te lang zonder telefoons gezeten hebben. En dat kunnen we tegenover onze klanten écht niet maken.”

De unieke kwaliteit van de Sonal telefonie-oplossingen  

Marc en zijn team gingen daarom preventief op zoek naar een bedrijf dat hen een nieuwe telefooncentrale kon bieden op maat. “We hebben daarvoor een studie gemaakt van 3 verschillende spelers, en die aangesproken.”

“Het onderzoeken van verschillende bedrijven en oplossingen, en dan vooral hoe zij zich in de markt situeren, vonden we erg belangrijk om te bepalen met wie we in zee gingen’, vertelt Marc ons.

‘Sonal kwam er in die studies als beste uit op alle vlakken – zeker qua prijs-kwaliteitsverhouding.”

“Bovendien is Sonal al jaren een van onze klanten en partner. We kenden hen dus al wel, en hadden al fijne samenwerkingen met hen achter de rug”, zegt hij. “Dit beïnvloedde onze keuze echter niet, we hebben een objectieve vergelijking gemaakt en aan het einde van de rit voldeed Sonal het beste aan al onze behoeften.”

Een hybride mix tussen SonalCloud telefonie en vaste centrale

Wat de telefonie oplossingen van Sonal concreet voor Imtech betekenen? Dat ze nu beschikken over zowel een fysieke telefooncentrale als een cloud-based oplossing op maat. Die hybride mix werkt goed voor hen en geeft hen de nodige flexibiliteit.

Marc legt het ons graag uit. “We werken nu vooral veel efficiënter. Zo is het doorschakelen van oproepen bijvoorbeeld makkelijker. Bovendien hebben we werknemers die van wacht zijn”, legt hij uit. “Waar zij vroeger fysiek achter hun computer moesten zitten om de telefoon op te nemen, kunnen zij die oproepen nu makkelijk laten doorschakelen naar hun gsm wanneer ze van dienst zijn. Technici kunnen dit bovendien ook zelf aanduiden. Het is dus niet zo dat ze 24/7 bereikbaar zijn – ze kunnen zelf aangeven wanneer ze bereikbaar moeten zijn.”

Dat Marc en zijn team tevreden zijn met hun nieuwe telefooncentrale, staat dus als een paal boven water. “We zitten nu met een oplossing op maat van ons bedrijf én als er een probleem is kunnen we Sonal altijd bereiken via hun always-on klantenservice.”

Volgens Marc werd de goede werking van deze service reeds bewezen. “Onlangs hadden we een groot probleem waardoor we even niet bereikbaar waren”, vertelt hij. “Binnen het uur waren we terug operationeel omdat een technicus van Sonal onmiddellijk ter plekke kwam om het probleem op te lossen. Daar waren we erg tevreden mee!”

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment