Jouw expert in professionele telecommunicatie

De revival van de walkie talkie bij Oud Papier Michel

Denk jij bij walkie talkie aan cryptische boodschappen met ‘roger’ en ‘over and out’? Wij stiekem ook, maar de walkie talkie heeft blijkbaar nog steeds z’n kracht niet verloren. Sterker nog: in bepaalde omstandigheden is dit veruit het meest interessante communicatiemiddel. Zo ook bij Oud Papier Michel.

Wil jij ook een walkie talkie systeem op maat? Contacteer ons!

De walkie talkies van Oud Papier Michel

 Militairen, de brandweer en politie, luchthavenpersoneel en vele anderen zullen bevestigen dat de walkie talkie het meer dan uitstekend doet als alternatief voor telecom. Zo ook bij Oud Papier Michel, waar de walkie talkie dankzij Sonal recent in volle glorie z’n herintrede maakte. Het hoeft niet àltijd hightech te zijn. Soms zijn de meest simpele oplossingen de meest effectieve.

Oud Papier Michel: de naam geeft hun activiteit al weg, en ze doen het met overgave. Al meer dan 65 jaar recupereren ze gebruikt papier, jaarlijks meer dan 200.000 ton. Hun aanvankelijk kleine familiebedrijf groeide uit tot een autoriteit in België en de rest van de wereld. Hun enorme hoeveelheden maken hen immers een graag geziene leverancier bij papierfabrikanten in Europa, de VS en Azië.

In hun immense opslagmagazijn in Kalmthout heerst een enorme bedrijvigheid voor de ophaling, opslag en het vervoer van papier. Het is een voortdurend af-en-aan-rijden van vrachtwagens vol papier en karton. Daar wordt het gesorteerd, geperst en verwerkt om klaargemaakt te worden voor een nieuw leven in alle uithoeken van de wereld.

Walkie talkies: ideaal in een magazijn

Het magazijn van Oud Papier Michel wordt bevolkt door heel wat medewerkers die voortdurend op de hoogte moeten worden gehouden van aankomende leveringen. Een gigantische fabriekshal vol industriële machines: dat is een lawaaierige omgeving. Om de administratieve dienst toch zo efficiënt mogelijk alle medewerkers te kunnen laten bereiken, werden vele jaren lang walkie talkies gebruikt. De maatschappelijke druk tot technologische vernieuwingen zette hen ertoe aan dit systeem toch af te bouwen. Tot er op een dag een flinke brand uitbrak in het magazijn vol brandbaar papier.

Na de verwoestende brand en de snelheid waarmee het vuur zich uitbreidde, heeft het bedrijf alsnog beslist de walkie talkies opnieuw in te voeren. Veiligheid staat immers altijd voorop! Ze klopten dan ook opnieuw aan bij Sonal als leverancier voor dit systeem, en zijn tot op heden bijzonder tevreden gebruikers.

De walkie talkie als efficiënt communicatiemiddel voor Oud Papier Michel

Tineke, administratief bediende in het magazijn van Oud Papier Michel, getuigt. “Hier in het kantoorgedeelte staat een centrale unit, waar we boodschappen kunnen inspreken door een microfoon. Iedereen in het magazijn krijgt dan meteen ons bericht door, omdat ze allemaal een walkie talkie dragen.”

”Telkens er een vrachtwagen aankomt, geef ik door welke levering ze mogen verwachten. Zij spreken dan in waar de chauffeur zich mag aanmelden. Zo is iedereen in één beweging op de hoogte”, gaat ze verder. “Dat is bijzonder handig op zo’n grote, drukke site.”

“Je weet nooit waar iedereen zich bevindt, dus we willen op een efficiënte manier kunnen communiceren”, vervolgt Tineke. “De kwaliteit van het geluid is hier prima, verder buiten het magazijn worden de boodschappen moeilijker verstaanbaar. We weten dus heel zeker dat er niemand van buitenaf kan meeluisteren. Ook naar veiligheid toe is dit voor ons de beste oplossing.”

Sonal, de ideale partner voor ieder communicatiesysteem

Heeft jouw bedrijf ook nood aan een communicatieoplossing op maat? Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden om je medewerkers met elkaar te laten converseren? Sonal biedt jou met plezier een overzicht van het volledige aanbod.

Van walkie talkie over radiocommunicatie tot VoIP: Wij hebben de juiste expertise in huis. Interesse in een vrijblijvend gesprek? Contacteer ons nu.

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment