Jouw expert in professionele telecommunicatie

Innovatieve groepscommunicatie voor het Provinciehuis Antwerpen

In veel recente gebouwen kampen bedrijven en organisaties met een bijzonder slechte verbinding. De dikke isolatiematerialen zijn immers nefast voor alle radiogolven en frequenties: 4G PTT communicatie of LTE PTT communicatie. Zo ook in het vernieuwde Provinciehuis. Steven De Voght, Campusverantwoordelijke Bewaking, licht hun zoektocht naar een geschikte vorm van telecommunicatie toe.

Communicatie voor een ondoordringbare infrastructuur  

“Voor ons nieuwe gebouw hadden we dringend een nieuw communicatiesysteem nodig. We waren nog steeds aan het werk met verouderde zenders en walkie talkie. Aangezien er in het nieuwe Provinciehuis geen versterkers aanwezig zijn, hadden onze medewerkers ook geen ontvangst. Zelfs wanneer we in de toren slechts twee verdiepingen van elkaar verwijderd waren, konden we elkaar niet meer verstaan. Een aanpassing van ons systeem drong zich op. Na het contacteren van een aantal gespecialiseerde firma’s, kwamen er daar slechts twee van met een bruikbare oplossing. We hebben uitvoerig getest welke oplossing het beste bij onze probleemstelling past. Meer repeaters plaatsen bleek al snel onvoldoende, omdat we er dan zóveel zouden nodig hebben dat het geheel te duur werd. Met zenders waren we te veel gebonden aan één locatie, de wetgeving en jaarlijkse vergunning.”

Multifunctioneel

“Sonal stelde ons TASSTA voor, een robuuste telefoon met een datasimkaart, een soort veredeld GSM-toestel op Android-basis. Het grote voordeel van dit model is dat het een sim-kaart bevat die op 4G en Wi-Fi werkt. Daardoor hebben we altijd en overal bereik. Dat betekent dat je moeiteloos updates kan uitvoeren en vanuit iedere positie back-up kan vragen. Niet dat we daar al vaak gebruik van moesten maken: we hebben nog maar twee keer assistentie moeten inroepen, wat telkens erg vlot verliep. Dankzij het Android-besturingssysteem kunnen we ook verschillende apps installeren op elk toestel.

Er zit tevens een GPS-trackingsysteem in, zodat je meteen kan zien wie zich waar bevindt. In bepaalde situaties is dat bijzonder handig om alle medewerkers op de hoogte te brengen. Soms valt het voor dat een werknemer met een probleem geconfronteerd wordt, maar zelf niet z’n exacte locatie weet. Dan is TASSTA daar: iedere 5 minuten krijgen we een ping door van waar hij zich bevindt.”

Een pasklare oplossing op maat

“TASSTA werkt met een robuust toestel, voorzien van Android software. Binnen de bewaking zijn we fan van de zogeheten valbeveiliging: wanneer een medewerker langer dan 1 minuut onbeweeglijk is, krijgt die een verwittiging op z’n toestel. Komt er vervolgens geen reactie, dan wordt de meldkamer 10 à 15 seconden later ingelicht en kan er onmiddellijk worden ingegrepen. Zo bestaat er een heel uitgebreid gamma aan features zoals deze, zodat ieder bedrijf deze oplossing kan personaliseren en aanpassen aan de bedrijfseigen noden.”

Straffe telecommunicatie hoeft niet duur te zijn

“Wat ik persoonlijk een ander sterk voordeel vind aan dit systeem, is dat het bijzonder prijsvriendelijk is. Als overheidsdienst zijn we immers gebonden aan budgetten. Dankzij Sonal kochten we eenmalig de software aan voor de PC en hoeven we niet jaarlijks opnieuw te investeren. We kunnen wél probleemloos toestellen bijkopen in functie van ons team. Deze oplossing maakt vervolgens andere kanalen aan in dat programma, waarna de medewerker de juiste rechten wordt verleend. TASSTA is een stuk goedkoper dan iedereen een eigen GSM-toestel met simkaart te geven. Dit robuustere model is veel minder snel stuk. Doordat het toestel meestal in stand-by staat, verbruikt het ook veel minder batterij. Wanneer er een boodschap wordt doorgegeven, hoort meteen het hele team dat. Dat is al vaak handig gebleken: wanneer een medewerker onderweg terug is, maar er doet zich toch nog een probleem voor, kan die snel nog worden teruggestuurd.”

Sonal als telecompartner

“Doordat we een overheidsdienst zijn is onze Wi-Fi heel sterk afgeschermd. Het was een fikse uitdaging voor Sonal en onze interne IT om deze oplossing op poten te krijgen. Deze oplossing voldoet helemaal aan onze wensen en behoeften. Het is een enorm uitgebreid model dat heel gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar is. We zijn heel tevreden met onze keuze voor Sonal als leverancier: bij vragen of problemen worden we steeds meteen verder geholpen. Na een korte introductie en enkele dagen aanpassen draaide alles zoals het hoort, probleemloos en duidelijk.”

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment