Jouw expert in professionele telecommunicatie

SonalCloud 3CX telefonie: efficiëntie en gebruiksgemak voorop bij IMI Hydronic Engineering

15 medewerkers, een verouderd systeem en dan ook nog dat vervelende coronavirus … De Belgische vestiging van het internationale HVAC-bedrijf IMI Hydronics Engineering moest het tot voor kort stellen met een erg beperkend telefoniesysteem. Toen de coronapandemie uitbrak, was een nieuw systeem zeker wel aangewezen.

Nu beschikt het bedrijf dankzij Sonal over een efficiënt, betrouwbaar en intuïtief SonalCloud powered by 3CX-communicatiesysteem waarvoor enkel nog een laptop en headset nodig is.

 Telefonie op maat in jouw bedrijf? Contacteer ons!

Van ingewikkeld telefoniesysteem naar vlot bellen en doorverbinden via de cloud

Customer care manager Wim De Neef neemt ons mee achter de schermen van de samenwerking met Sonal. “Er was één rechtstreeks telefoonnummer waarmee iedereen doorverbonden werd met de juiste persoon”, vertelt Wim over hun vorige telefonie-systeem. “Op elk bureau stond een verouderd vast telefoontoestel, en we beschikten over een vaste telefooncentrale. We werkten al jaren zo, en eigenlijk lukte dit naar omstandigheden best aardig.”

Maar toen kwam corona …

Voor IMI Hydronics Engineering was een flexibele oplossing aangewezen. En al zeker met het oog op de toekomst. “Tijdens de lockdown moest er altijd iemand aanwezig zijn om de telefoon op te nemen en de oproepen door te schakelen”, vertelt Wim. ‘Bovendien moest iedereen een gsm krijgen. Alleen zo zouden we telefoontjes in de eerste plaats doorgeschakeld kunnen worden. Niet erg handig, dus. Zeker omdat we ook voorbereid willen zijn op een toekomst waarin dit – hopelijk niet – maar misschien ooit opnieuw gebeurt.”

Daarnaast maakte het bedrijf overigens ook nog gebruik van Panasonic-toestellen en -technologie die einde serie zijn. Een overstap was op termijn dus hoe dan ook noodzakelijk.

Altijd bereikbaar, waar je ook werkt

Die bekommernissen zijn ondertussen verleden tijd. Vandaag werkt IMI Hydronics Engineering met SonalCloud powered by 3CX. Een flexibel systeem dat hen toelaat om te communiceren met elkaar én met klanten via de laptop. En dat van waar medewerkers ook werken.

Minder praktische bezorgdheden dus. Maar ook: minder kosten. “Door over te stappen op SonalCloud powered by 3CXs, besparen we op onze telefonie”, vertelt Wim. “Voor elk bedrijf is dat natuurlijk een mooie winst.”

Daarom werkt IMI Hydronic Engineering al jaren samen met Sonal

Een positief resultaat van een mooie samenwerking, vindt Wim. “Sonal was gedurende dit hele proces een super flexibele en goed bereikbare partner die mee nadacht over onze noden”, vertelt hij. “Je merkt dat er binnen het bedrijf heel wat kennis en expertise aanwezig is. Voor ons had de samenwerking niet beter kunnen lopen.”

Ook op zoek naar een telefonie-systeem op maat in jouw bedrijf? Contacteer ons!

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment