Jouw expert in professionele telecommunicatie

Stad Mortsel

Situering

Mortsel, gelegen ten zuidwesten van  Antwerpen, is een van de jongste steden van België en kende sinds de eerste historische vermelding in 1158 een bijzonder dynamische geschiedenis.  Mortsel speelde een prominente rol in de eerste een tweede wereldoorlog, en is vandaag de dag onder meer bekend als de thuisbasis van Agfa-Gevaert.

Uitdaging

Op bestuurlijk vlak bevind Mortsel zich in een overgangsperiode waarbij de stad en het OCMW evolueren naar een eenmaking.  Zo zou er 1 secretaris en 1 ontvanger, beide ondersteund door een management team, inzetbaar zijn voor beide structuren.  Deze eenmaking speelt een grote rol in de geplande investering op het vlak van telecommunicatie.  De dynamische situatie in en tussen de verschillende diensten en locaties, die tijdelijk gekenmerkt wordt door verhuizingen en migraties, deden de behoefte groeien naar een gestandaardiseerde communicatieoplossing met een hoge mate van mobiliteit.

Oplossing

Vanwege de aanwezigheid van een kwalitatief netwerk, besloot Sonal in te zetten op een migratie naar een VoIP oplossing in Avaya.

Luc Huygelen, diensthoofd informatica: “Door de migratie, in eerste instantie naar de VoIP oplossing, zijn de beperkingen van een analoog bekabeld netwerk verdwenen. Men kan gebruik maken van hedendaagse technologie en verder evolueren naar UC of vergelijkbare oplossingen.  Deze verhogen in grote mate de voordelen die men heeft met flexibele werkplekken.  Daar de telefonie een plug-and-play operatie geworden is, vormen de talrijke verhuizingen geen pijnpunt meer.  Sonal is een betrouwbare en flexibele partner gebleken die de noden van de klant kent en deze in overleg oplost.  De kennis die aangeboden wordt duidt aan dat het personeel zeer bekwaam is. ”

Hard- en software:

  • Avaya IP Office 500 V2 platform
  • Phone manager pro voor het assisteren van de gebruikers via PC
  • Voicemail pro interactief telefoonmenu voor een betere routering van de inkomende gesprekken.
  • DECT toestellen: 3720 reeks
  • Desktop toestellen: 1608 + 92 reeks (onthaal) en 56 reeks
Untitled 1 300x86 1

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment