Jouw expert in professionele telecommunicatie

Transportbeton De Beuckelaer, Schoten

Transportbeton De Beuckelaer staat voor efficiëntie:  Dankzij de gunstige ligging aan het Albertkanaal te Schoten en de Rupel in Boom gebeurt de aanvoer van grondstoffen zoals grind, betonzand, cement, e.d. over het water.  Dit is goed voor het milieu en het maakt hen ongevoelig voor fileleed.

Voor de levering van stortklaar beton wordt dan weer gebruik gemaakt van een vrachtwagenpark bestaande uit 22 betonmixers en een betonpomp. Dankzij een variëteit van grote en minder grote laadvermogens kunnen zij elke bouwplaats moeiteloos bereiken.

Uitdaging

Zoveel logistiek vereist een gestroomlijnde en betrouwbare radiocommunicatie tussen de operatoren in de centrales, de vrachtwagenchauffeurs en medewerkers die zich verplaatsen met een labowagen en een servicewagen.

Algemeen directeur Emile Vertongen: “De bestaande, analoge installatie was dringend aan vervanging toe, en communicatie via GSM is in sommige gevallen niet toereikend.  Gezien de bewezen ervaring, de nabijheid en hun correcte prijsstelling hebben we daarom besloten om hiervoor met Sonal in zee te gaan.”

Invulling

Gezien de afstand tussen beide centrales en de actieradius van de vrachtwagens was een zo groot mogelijk zendbereik wenselijk.  Op advies van Sonal werd geopteerd voor de overstap naar het digitale NXDN protocol, wat meer dan een voordeel bood: Niet alleen stelde het beide centrales in staat om met de bestaande antennes rechtstreeks met elkaar te communiceren,  dankzij de zeer smalle channel spacing van 6.25kHz werd gevoelig bespaard op licentiekosten.

In vergelijking met de oude situatie kunnen de gebruikers nu ook genieten van Caller ID voor de identificatie van de gesprekspartner. Tevens hebben zij de mogelijkheid tot het voeren van individuele of groepsgesprekken.

Voor de hardware werd gekozen voor Kenwood Nexedge.  Beide centrales werden uitgerust met de NX-800E, een zendontvanger waarvan voor de gelegenheid het frontpaneel werd gescheiden.  Dit stond toe om de zender zo dicht mogelijk bij de bestaande, hoog geplaatste antenne te plaatsen terwijl het paneel in de lager gelegen commandokamer werd geïnstalleerd.  Hierdoor werd het verlies over de antennekabel tot een minimum herleid, wat gunstig was voor het zendbereik.   De vracht- en servicewagens werden voorzien van de mobiele NX-820 zendontvangers.  Dit legt niet alleen de link met de centrales, maar verzekert tevens een vlotte coördinatie op de werf dankzij een betrouwbare onderlinge communicatie.

Hardware

Kenwood Nexedge NX-800E en NX-820

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment