Jouw expert in professionele telecommunicatie

Vernieuwd radio netwerk voor Wilrijkse vestiging van Coca Cola European Partners

coca cola european partners 300x135 1

Onlangs heeft Coca-Cola European Partners beslist om beroep te doen op Sonal NV voor de modernisering van het  radionetwerk van hun vestiging in Wilrijk.  De site, die naast een productieafdeling ook een uitgebreide en moderne logistieke infrastructuur bevat, vormde vanwege de veelvuldige metalen constructies een hele uitdaging op het vlak van betrouwbare radiodekking.

Dirk Lembrechts, Electrical and Automation Engineer: “Al meer dan 10 jaar doen we beroep op de expertise van Sonal, en in die periode hebben we mogen vaststellen dat ze steeds hun beloftes waarmaken. Sonal was dan ook de logische keuze voor dit project.”

Na jaren van intensief gebruik, waarbij de radioapparatuur de klok rond werd gebruikt, dwong een vernieuwing van de apparatuur zich op.  Hierbij werd besloten om zich niet alleen te beperken tot het vervangen van de toestellen, maar tegelijk het analoge trunking netwerk te vervangen door een digitaal DMR Tier 3 netwerk.  Zonder in te boeten aan functionaliteit en capaciteit kan men dankzij deze digitalisering terugvallen op minder frequenties dan voorheen, wat dan weer resulteert in een lagere licentiekosten.

Hardware

Na een zorgvuldige selectieprocedure waarbij meerdere merken en modellen uitgebreid tegen het licht werden gehouden, werd gekozen voor een integrale oplossing van TAIT Communications.  Deze keuze wordt voornamelijk verklaard door de toonaangevende en innoverende positie die deze Nieuw-Zeelandse fabrikant bekleedt op het vlak van DMR Tier 3 sinds het ontstaan ervan.

De installatie zal bestaan uit TB7300 repeaters die worden aangestuurd door een TN 9300 node controller. De medewerkers zullen uitgerust worden met +100 DMR TP 9300 en TM9300 terminals.

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment