Jouw expert in professionele telecommunicatie

De opticiens van Opti-Shop besparen flink, dankzij VoIP-telefonie

Met verouderd telefoniesysteem werken dat eigenlijk niet meer ‘méé’ is met jouw business? Dat brengt ongewild (en vaak onbewust) heel wat onnodige kosten met zich mee. Niet in het minst omdat je betaalt voor diensten die vaak niet goed meer functioneren – maar ook omdat je voor klanten en interne communicatie niet bereikbaar bent, waardoor je kansen kan mislopen.

Dankzij Sonal is dit scenario voor opticien Opti-Shop alvast verleden tijd. In hun verschillende winkels werd op twee dagen tijd een voordelig, flexibel en makkelijk schaalbaar VoIP-telefoniesysteem geïnstalleerd. Een hele verbetering, zo vertelt zaakvoerder Mike Vandeputte.

Telefonie op maat in jouw bedrijf? Contacteer ons!

Van oude telefooncentrale naar nieuwe VoIP-technologie

“We maakten intern doorheen de jaren heel wat veranderingen en modernisaties door. Ons telefoniesysteem was echter nog niet gevolgd”, vertelt Mike. “Toen bleek dat we eigenlijk veel meer betaalden voor onze telefonie dan nodig, gingen we op zoek naar een oplossing.”

Mike en zijn team kwamen bij Sonal terecht. “Samen met Sonal zijn we enkele keren rond de tafel gaan zitten om onze opties te overlopen”, gaat hij verder. “We gaven hen inkijk in ons huidige systeem en overliepen met hen wat beter kon, wat onze noden waren en meer. Sonal ging met die input aan de slag en stelde ons een VoIP-systeem voor dat al onze vragen perfect beantwoordt.”

Uiterst belangrijk voor Mike en zijn team, was het invullen van de noden van het winkelpersoneel. “Aangezien onze collega’s op de vloer dag in, dag uit telefonisch heel wat vragen beantwoorden, moest een nieuw systeem vooral voor hen werken”, vertelt hij. “Bovendien werkt elke winkel op zijn eigen manier. Het was dus ook belangrijk dat die noden gecapteerd werden.”

Voor Mike kon het resultaat niet beter zijn. “Dankzij Sonal beschikken we over een flexibel, gebruiksvriendelijk en uitgebreid systeem dat helemaal aangepast is aan onze noden, en waarmee onze medewerkers slim en snel aan de slag kunnen.”

Overschakelen naar VoIP? Dit moet je weten!

Makkelijk (klanten)vragen beantwoorden en doorschakelen in 1-2-3

Waarom telefonie voor Opti-Shop überhaupt nog zo belangrijk is? Het winkelpersoneel van Opti-Shop krijgt dagelijks te maken met heel wat vragen. “We worden vaak gebeld door klanten”, vertelt Mike. “Ze hebben bijvoorbeeld een vraag over hun bril, willen weten of een bepaald montuur nog voorradig is, hebben vragen over het onderhoud van hun bril,… Die vragen kunnen we nu makkelijk capteren.”

Mike vindt het bovendien ook makkelijk dat je naar de juiste mensen kan doorschakelen wanneer nodig. “Soms kunnen collega’s de vraag van een klant niet meteen zelf beantwoorden. Dan kan hij of zij de klant vlotjes doorverbinden naar een collega die dat wel kan”, vertelt hij. “Daarnaast zien we het ook wanneer een collega bezet is, of reeds aan het bellen is. Dat is handig!”

Efficiëntie, correcte opvolging en familiale sfeer: zo voelt de service van Sonal aan

Het mag duidelijk zijn: bij Opti-Shop zijn ze bijzonder tevreden van het nieuwe VoIP-systeem, maar ook van de service die Sonal hen biedt.

“Je voelt bij Sonal dat er snel, correct en doelgericht gehandeld wordt vanaf de eerste minuut”, vertelt Mike. “Sonal is snel bereikbaar . Een betere service konden we ons niet wensen!”

Op twee dagen overgeschakeld

De snelle implementatie is voor Mike tenslotte het vermelden meer dan waard. “Op twee dagen tijd waren we volledig overgeschakeld van oud naar nieuw. Omdat Sonal dit kon doen op onze sluitingsdagen, hebben onze klanten niks gemerkt van die overschakeling. Snel en zonder problemen geregeld dus!”

Wil je ook snel schakelen naar een telefonie-systeem op maat voor jouw bedrijf? Contacteer ons!

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment