Jouw expert in professionele telecommunicatie

YouBuild-Mpro kiest voor een VoIP-telefoniesysteem op maat

“We waren op zoek naar een manier om onze telefonie te optimaliseren en te integreren”, vertelt IT-manager Patrick Decottignies van YouBuild-Mpro. “Sonal dacht mee na over een oplossing die we konden uitrollen over meer dan 20 vestigingen in heel België. Uniformiteit en gebruiksgemak stonden voorop.”

Het resultaat? Een VoIP-systeem dat helemaal afgestemd is op de manier waarop YouBuild – Mpro werkt, en dat de komende maanden verder ingevoerd wordt.

Telefonie op maat in jouw bedrijf? Contacteer ons!

Op naar een toekomst in de cloud dankzij VoIP

“We waren op zoek naar een manier om onze telefonie te verbeteren”, vertelt Patrick Decottignies. “Daarnaast begonnen we ook met de uitrol van het SD-WAN netwerk. SD-WAN (Software defined wide area network) is een computernetwerk dat het verbinden van meerdere bronnen voor internettoegang mogelijk maakt.”

Heel wat modernisatie dus. En dan is het belangrijk om te kunnen samenwerken met een partner die je vertrouwt. YouBuild – Mpro werkte in het verleden al samen met Sonal. Die samenwerking verliep altijd goed. De keuze voor Sonal als partner voor deze modernisatie leek dus logisch. “Hoewel ik hier zelf nog maar een klein jaar werk, voelde ik aan dat Sonal binnen ons bedrijf een gewaardeerde partner is”, vertelt Patrick.

Zijn vermoeden bleek juist. “We gingen enkele keren met Sonal rond de tafel zitten om een oplossing te vinden die ons telefoniesysteem en netwerksysteem met elkaar kon integreren, en waarmee we flexibeler kunnen telefoneren”, vertelt Patrick. “Sonal nam onze input mee, luisterde naar onze bekommernissen en stelde een plan van aanpak voor dat onze noden optimaal kon invullen.”

YB Moeskroen lr 30 van 80 1024x682 1

Flexibiliteit, efficiëntie en besparen op kosten: zo ervaart YouBuild-Mpro hun VoIP telefonie

“Sinds november vorig jaar draait er één winkel volledig op onze VoIP-oplossing in de cloud”, vertelt Patrick. “Sinds begin dit jaar is de uitrol begonnen naar de rest van de winkels. Momenteel zitten we aan 4 winkels waar dit systeem geïntegreerd is. Tegen eind 2023 zullen alle winkels werken via de cloud.”

Wat het nieuwe VoIP-systeem dan vooral qua voordelen met zich meebrengt? “Het is gemoderniseerd, we werken efficiënter en – niet te onderschatten – het is goedkoper”, vertelt Patrick. “Daarnaast is het hele telefonie-systeem nu geïntegreerd. Hebben we een probleem, willen we uitbreiden, zien we meer mogelijkheden voor onze telefonie,… Dan spreken we daarvoor één partner aan. Dat bespaart ons ook de nodige kopzorgen. In veel opzichten is het dus echt een grote stap vooruit.”

Ook goed: het systeem is klaar voor de toekomst. “We hopen natuurlijk dat het niet het geval zal zijn, maar stel dat bijvoorbeeld de coronapandemie nog eens een lockdown veroorzaakt, dan zijn we gewapend om snel te schakelen naar een nieuwe manier van werken.”

Sonal, al meer dan 10 jaar betrouwbare telefonie-partner

Patrick is bijzonder tevreden over de service van Sonal. “Sonal beschikt over heel wat expertise en denkt mee na over de beste oplossingen”, vertelt hij. “Daarnaast wordt er altijd helder, duidelijk en to the point gecommuniceerd. Een mooie bonus!”

Op zoek naar een telefonie-systeem op maat in jouw bedrijf? Contacteer ons!

Hulp of advies nodig over telefonie, radiocommunicatie of satellietcommunicatie?

Een project bespreken?
Neem contact op!

This is a staging environment